• Keskuskatu 14, 04600 Mäntsälä
  • Puh. 044 367 1335
 

Etusivu / Sekalaiset / Kosketuksesta!

Uusimmassa kirjassaan “Touch: The Science of Hand, Heart, and Mind,” neurotieteilijä David Linden Johns Hopkinsin Yliopistosta kirjoittaa kuinka kosketus virtaa ihon kautta hermoihin ja aivoihin.

Ruotsalainen fysiologian tutkija Kerstin Uvnäs Moberg (2007, 74) on tutkinut kuinka kosketus vapauttaa muun muassa oksitosiinia. Se muodostetaan aivoissa hypotalamuksessa. Oksitosiini vaikuttaa sekä aivoissa välittäjäaineena, että verenkierrossa hormonina eri tavoin. Se muun muassa rauhoittaa, vähentää kipua, auttaa luomaan luottamusta. Se myös osallistuu erilaisten kasvuun osallistuvien mekanismien säätelyyn. Toisen ihmisen kosketus vapauttaa erilaisia mielihyvähormoneja ja välittäjäaineita, kuten dopamiinia ja serotoniinia, sekä laskee kortisolin, stressihormonin pitoisuuksia (Diego, Field, Hernandez-Reif, Kuhn & Schanberg 2005).

Hormonien ja välittäjäaineiden erittyminen edistää hermostollisen tasapainotilan saavuttamista. Hieronnan aikana nämä pitoisuuksien vaihtelut ovat erityisen voimakkaat. Rentouttavan hieronnan jälkeen olo on monesti erittäin rentoutunut ja päivän stressinaiheet saattavat unohtua täysin.

Tervetuloa rentoutumaan Inner Healthin koko kehon hieronta/käsittelyyn!

Anna / Inner Health